Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων. Απογραφή πληθυσμού – Στηρίζω τον τόπο που ζω

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                     Αλίαρτος, 13-11-2021

Γραφείο Ενημέρωσης

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ  

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΩ

 

Αγαπητές/οι Συνδημότισσες/Συνδημότες, 

Είμαστε στο έτος της Γενικής Απογραφής κατοικιών –πληθυσμού. Η απογραφή αυτή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και καθορίζει την επόμενη δεκαετία. Τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

  • Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxisnet ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.
  • Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορoνοϊού COVID-19.

Είναι πολύ σημαντικό να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, θα καθορίσουν, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ, πολύ σημαντικά πράγματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας.

Με την πεποίθηση πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ, σας καλώ όλους ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ τον τόπο μας, δίνοντας ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ : ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ και ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ !!!!!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ