Άριστη η εντύπωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 

Γραφείο Ενημέρωσης 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άριστη η εντύπωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον έλεγχο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, επίσκεψη κλιμακίου από μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο, κο Γεώργιο Ντασιώτη, στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και συγκεκριμένα στην νέα δομή που ξεκίνησε να λειτουργεί στο Δήμο μας, με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων». Η δομή βρίσκεται εγκατεστημένη στην κεντρική πλατεία Αλιάρτου – κτίριο Ριζόμυλος.
Αντικείμενο της επιτόπιας αυτής επίσκεψης στη νέα δομή του δήμου μας, υπήρξε η διαπίστωση της ορθής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και των προβλεπόμενων παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες μας.
Η επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία διαπιστώνοντας την άριστη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας αναφορικά με την οργάνωση της δομής, τη στελέχωση της με κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργό, Ψυχολόγο και βοηθητικό προσωπικό) και την παροχή επιθυμητών αποτελεσμάτων των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη δομή.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, είναι ο πρώτος δήμος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο μας, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεάς Ελλάδας», Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας – Ε.Κ.Τ.»- ΕΣΠΑ 2014-2020.
Παράλληλα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε το Κ.Α.Π.Η. και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο, για τον τρόπο λειτουργίας,  ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τις εγκαταστάσεις και την λειτουργία των δομών αυτών.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ