Κ.Α.Π.Η.

Ο θεσμός των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων) υιοθετήθηκε το 1984 με νομοθετική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας Προνοίας. Ο Θεσμός εξελίχθηκε σταδιακά μέσω των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης  αναπτύχθηκε και διευρύνθηκε στο σύνολο της χώρας όπου μέχρι σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 900 κέντρα. Βασική φιλοσοφία του θεσμού είναι η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ηλικιωμένων, απευθυνόμενα σε άντρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που κατοικούν στην περιοχή λειτουργίας τους ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.

Στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων λειτουργεί ένα (1) ΚΑΠΗ

  1. ΚΑΠΗ Αλιάρτου: Η έδρα του ΚΑΠΗ Αλιάρτου είναι στην κεντρική πλατεία, στα πέτρινα κτίρια. Αριθμεί περισσότερα από 100 εγγεγραμμένα μέλη ετησίως.

Σκοπός του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι η υποστήριξη και συμπαράσταση των ανθρώπων τρίτης ηλικίας μέσω της προσφοράς υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας και μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Δραστηριότητες και υπηρεσίες που προσφέρονται στα μέλη των ΚΑΠΗ είναι:

  • Φροντίδα και οδηγίες προληπτικής ιατρικής
  • Επιμόρφωση, διαλέξεις, ελεύθερη συζήτηση
  • Οργανωμένη ψυχαγωγία, εκδρομές, περίπατοι, θαλάσσια μπάνια
  • Ομάδες εθελοντών και αυτενέργειας
  • Κοινωνική εργασία, με τη βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξη κοινωνικής λειτουργού

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλ.: 22680 – 22.488

Διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου (Κτίριο Ριζόμυλος)

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

 

Σχετικά άρθρα:

Μήνυμα Δημάρχου Ντασιώτη Γεώργιου για την 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία