Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Η αλματώδης ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών και η διάδοση της χρήσης κινητής τηλεφωνίας έχει ως συνέπεια την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας (κεραιών) σε όλες της περιοχές της Ελλάδας.

Η τοποθέτηση κεραιών, κυρίως πάνω σε δώματα και ταράτσες πολυκατοικιών, αλλά και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε  σχολεία, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους χώρους συνάθροισης του κοινού, δημιουργεί την ανάγκη ελέγχου τόσο της νομιμότητας εγκατάστασης των κεραιών αυτών όσο και των πιθανών υπερβάσεων στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο και εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των κατοίκων :

  • Απομακρύνει άμεσα τις παράνομες Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας.
  • Εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε συνεργασία με το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων και το Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» έχει εγκαταστήσει Σταθερούς Σταθμούς Μέτρησης Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία.

foto

Οι σταθμοί μέτρησης είναι εξειδικευμένα – πιστοποιημένα όργανα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και καταγράφουν πεδία που εκπέμπονται στο σημαντικότερο μέρος του ραδιοφάσματος, συμπεριλαμβανομένου και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Οι μετρήσεις και η καταγραφή του επιπέδου των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τους Σταθερούς Σταθμούς Μέτρησης που βρίσκονται στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αφορούν πεδία που παράγονται από τις υπάρχουσες υποδομές, όπως κεραίες ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, κινητής τηλεφωνίας κ.ά.

Τόσο το Εθνικό Παρατηρητήριο, όσο και το Πρόγραμμα Ερμής, δίνουν στον πολίτη την δυνατότητα μέσω διαδικτυακού τόπου να έχει πρόσβαση στις μετρήσεις των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που καταγράφονται από τους σταθμούς μέτρησης.

Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν μετά από μελέτη των φορέων, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική κάλυψη του Δήμου και είναι τοποθετημένοι στα παρακάτω σημεία:

1. Δημαρχείο Αλιάρτου (Λεωφόρος Αθηνών – Αλίαρτος)

Δείτε online τα αποτελέσματα μετρήσεων του σταθμού

 

Για πληροφορίες σχετικά με τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας  στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων επικοινωνήστε με το : 22683-50.231

 

keraies