Κοινωνικό Παντοπωλείο

«ΜΑΖΙ χτίζουμε το
Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας»

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ίδρυσε το 2012 το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης, έκτακτες και άμεσες ανάγκες επιβίωσης.

Ξεκινήσαμε εξυπηρετώντας περίπου 20 οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Στόχος μας ήταν η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Το κοινωνικό παντοπωλείο στηρίζει την λειτουργία του σε εθελοντικές προσφορές που πραγματοποιούνται από τοπικές βιομηχανίες, επιχειρήσεις και καταστήματα, από φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς (Εμπορικός Σύλλογος Αλιάρτου, Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γυναικών, Σχολεία κτλ) του Δήμου μας, από απλούς αλλά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, με κοινό στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
Οι προσφορές περιλαμβάνουν: τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, υποδήματα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια. Τα είδη ρουχισμού, υποδήματα και παιχνίδια είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα, σε πολύ καλή κατάσταση.

Στοχεύοντας στην συνέχιση αυτής της προσπάθειας στήριξης όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας, που έχουν ανάγκη καλούμε τους συμπολίτες μας, που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν να απευθύνονται, στον πρόεδρο του κοινωνικού παντοπωλείου, κ. Ιωάννου Ιωάννη στο τηλ.: 6972551570 και στη κα Ψαρρά Ευαγγελία 6972096334, καθημερινά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (10:00 πμ. – 14:00 μμ.)
Επιδιώκει επίσης να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.
Οδηγός Ίδρυσης και Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η φράση του Δημάρχου, κου Ντασιώτη Γεώργιου, κατά τη λήψη της απόφασης Ίδρυσής του ότι «Ιδρύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο γιατί θέλουμε να συμβάλουμε στην στήριξη των αναξιοπαθούντων συνδημοτών μας και θα είναι η ευτυχέστερη ημέρα της ζωής μου, όταν εκλείψει αυτή η ανάγκη, και σε αυτή την αίθουσα ανακοινώσω την κατάργησή του».
Τέλος, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως το Διοικητικό Συμβούλιο και τους Εθελοντές που λειτουργούν με διακριτικότητα και σεβασμό καθημερινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

 

Φωτογραφικό Υλικό

Φυλλάδιο Λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Aίτηση δικαιούχου (word) / (pdf)

Αίτηση εθελοντή/τριας (word) / (pdf)

 

Συμμετοχές του Κοινωνική Παντοπωλείου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Δράσεις

Συμμετοχή του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων στο πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Δείτε τα αποτελέσματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ/FEAD

 

Ανακοινώσεις – Δελτία Τύπου – Προσκλήσεις