Βοήθεια στο Σπίτι

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Όσον αφορά στις δομές και υπηρεσίες πρόνοιας, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου (ΦΕΚ 1521/Β’/2011) αναπτύσσει δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι (Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου και Θεσπιέων) .

Τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Σκοπός τους είναι η φροντίδα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους μόνιμα ή ορισμένες ώρες της ημέρας και δεν αυτοεξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό και των ατόμων με αναπηρίες (Α.ΜΕ.Α.) που ζουν μόνα τους ή με την οικογένειά τους και αντιμετωπίζουν κινδύνους απομόνωσης, αποκλεισμού, επιβίωσης, υπερβολικής επιβάρυνσης της οικογένειάς τους και αναγκάζονται να ενταχθούν σε ιδρύματα.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ 

Διεύθυνση: Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου (Κτίριο Ριζόμυλος)

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Τηλ.: 22680 – 24.084

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Διεύθυνση: Θεσπιές Βοιωτίας

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Τηλ.: 22623 – 50.507

 

Παρέχει:

Κοινωνική, νοσηλευτική και οικογενειακή φροντίδα σε άτομα με μειωμένη ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης

Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, οικογενειακούς βοηθούς.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης και  η υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των επωφελούμενων.

 

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των εποπτευόμενων δομών της ΔΗΚΕΑΛ