Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ. Μεταφορών και Υποδομών στην Αλίαρτο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                                      Αλίαρτος 25-7-2017
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ. Μεταφορών και Υποδομών στην Αλίαρτο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25-7-2017 επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, κου Βούρδα Αθανασίου, στο Δημαρχείο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.
Η επίσκεψη προκλήθηκε κατόπιν της επιστολής του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γ. προς τη ΕΡΓΟΣΕ, μετά το τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό από το τρένο πριν από λίγες ημέρες, καθώς και την παρέμβαση του Βουλευτή Βοιωτίας κου Νίκου Θηβαίου,ο οποίος και συμμετείχε στη συνάντηση .
Στη συζήτηση που έγινε, στο Δημαρχείο τέθηκαν από το Δήμαρχο τα ζητήματα αρμοδιότητας του κου Γενικού και στα οποία υπήρξε θετικό κλίμα και δρομολόγηση λύσεων.
Τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν:

  • στην Παλαιά εθνική οδό ,που διασχίζει την Αλίαρτο και απαιτούνται παρεμβάσεις για την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και για τις οποίες εκφράστηκε η θετική προσέγγιση του κου Βούρδα.
  • Ζητήθηκε η παρέμβασή του για απεμπλοκή της γραφειοκρατικής καθυστέρησης της πλαγιογεώτρησης στις γραμμές του ΟΣΕ, προκειμένου να συνδεθούν οι αγωγοί λυμάτων του Βόρειου και Νότιου τομέα της Αλιάρτου. Η παρέμβασή του υπήρξε άμεση και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφούν τα σχετικά έγγραφα.
  • Ζητήθηκε ενημέρωση για τον προαστιακό σιδηρόδρομο και τη διακοπή του πιλοτικού δρομολογίου Αθήνα –Τιθορέα και δόθηκε η απάντηση πως μέχρι το Νοέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότηση και θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια, δεδομένου πως ο συνδυασμός ηλεκτροκίνησης και Ντιζελοκίνησης που υπήρχε ήταν ιδιαίτερα αυξημένου κόστους και δυσλειτουργικός.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος συνόδευσε τον κο Βούρδα και τον κο Θηβαίο στο σημείο που προτείνεται η κατασκευή της πεζογέφυρας και είδαν επιτόπου την αναγκαιότητα του έργου.
Ο κος Γενικός μετά την αυτοψία στο σημείο ανέφερε μεταξύ άλλων « ..Επισκεφτήκαμε σήμερα το Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων και είχαμε μια άριστη συνεργασία με τον κο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Ακούσαμε τα θέματα και θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε…. Σε ότι αφορά τη διάβαση πεζών είναι αναγκαιότητα και σύντομα θα επισκεφτούν το σημείο τεχνικοί μας να οριστικοποιήσουν τη μελέτη και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου..»
Ο Βουλευτής κος Θηβαίος στις δηλώσεις του ανέφερε «..είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αφορά πολλούς συμπολίτες μας .Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και θα τα καταφέρουμε..»
Τέλος ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ. αφού ευχαρίστησε τόσο τον κο Βούρδα, όσο και τον κο Θηβαίο, ανέφερε «…σήμερα υπήρξε μια πολύ παραγωγική συνάντηση από την οποία προέκυψαν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στα ζητήματα που θέσαμε. Σε ότι αφορά την διάβαση πεζών στις σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα διαπιστώθηκε τόσο η ευαισθησία του κου Γενικού, αλλά και του κου Βουλευτή, που μαζί με τη δική μας επιθυμία δίνουν πολύ αισιόδοξο μήνυμα ότι σύντομα θα γίνει το έργο και δε θα θρηνούμε άλλους αδικοχαμένους συμπολίτες».
Στη συνάντηση με τον κο Γενικό Γραμματέα και τον κο Θηβαίο , εκτός του Δημάρχου, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Αραπίτσας Γεώργιος και Μανίκας Χρυσόστομος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταμούλης Αναστάσιος.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων