Λαϊκό Πανεπιστήμιο

 laiko

Ο Θεσμός του Λαϊκού Πανεπιστημίου

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο είναι θεσμός ο οποίος απευθύνεται στους ενήλικες και όχι μόνο, που επιθυμούν την διά βίου πρόσβαση στη γνώση επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους.

Είναι γεγονός ότι οι ενήλικες επειδή μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία εθελοντικά με μοναδικό σκοπό την αυτομόρφωση και αυτοβελτίωση τους και επειδή η διδασκαλία δεν ακολουθεί τον συμβατικό τρόπο, μαθαίνουν ευκολότερα και βέβαια ακόμη καλύτερα όταν το θέμα είναι ενδιαφέρον για εκείνους.

Διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αλλά και καταξιωμένοι ειδικοί, σε μια σειρά διαλέξεων, ανάλογων θεματικών κύκλων, καταθέτουν εκλαϊκευμένα τις γνώσεις τους και προσκαλούν τους συμμετέχοντες σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού ο θεσμός αυτός υπάρχει ήδη από τον 19ο αιώνα, αναβαθμιζόμενος συνεχώς κι έχοντας περάσει ήδη σε πιο εξελιγμένες μορφές εκπαίδευσης όπως είναι βιωματική εκπαίδευση, η τηλεκπαίδευση κ.λ.π.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων από το 2012 ίδρυσε και λειτουργεί το “Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο”

Στην σελίδα αυτή θα ενημερώνεστε για όλες τις προγραμματισμένες διαλέξεις.

 


Δύο λόγια για το Ελέυθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου

Κάτι καινούριο και ελπιδοφόρο γεννήθηκε στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην έδρα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, στον Αλίαρτο το 2012. Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών σε συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον» ίδρυσαν και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα διεξάγονται διαλέξεις διαφόρων επιστημονικών θεμάτων μέσα από το «Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο». Η ίδρυση του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλίαρτου ήταν από κοινού ιδέα του κ. Νίκου Κόλλια και του νυν Δήμαρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτη Γεώργιο. Ο κ. Κόλλιας διδάκτορας Ιστορίας και πρόεδρος της Εταιρίας Βοιωτικών Μελετών, η οποίος με το διαχρονικά, υψηλής ποιότητας έργο του, προσφέρει με το Πανεπιστήμιο στους πολίτες την δυνατότητα της δια βίου μάθησης.

 


Φυλλάδιο Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου – Κύκλος Διαλέξεων

Δεν έχει αναρτηθεί ακόμη το πρόγραμμα των διαλέξεων του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου, για το έτος 2017.

Αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.


Διαλέξεις