ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                    Αλίαρτος, 13-3-2020

Δήμαρχος

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αγαπητοί και αγαπητές συμπολίτες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,

Πριν δύο ημέρες  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε “πανδημία” σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές προβλέψεις, οι 2 στους 3 από εμάς θα νοσήσουν από τη μεταδοτική αυτή νόσο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί απόλυτη ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή ατομικά από τον καθένα μας, ώστε να αποφύγουμε να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση και οι φορείς Αυτοδιοίκησης έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε συνέχεια των ληφθέντων, κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης που έχει ήδη πάρει και για τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει, λαμβάνοντας επιπλέον και τα ακόλουθα μέτρα:

  • Μέχρι και τις 25 Μαρτίου κλείνουν όλες οι ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣκαι απαγορεύεται η χρήση τους.
  • Οι ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ (γήπεδα κ.λπ.) θα είναι πλέον κλειστοί και για όλα τα τμήματα υποδομών όλων των αθλητικών σωματείων (έχουν ήδη ανασταλεί και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα σχεδόν στο σύνολό τους), δηλαδή δεν θα λειτουργούν καθόλου.
  • Το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου θα είναι κλειστό για το κοινό και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές από τον Δήμο προς προμηθευτές, τρίτους κ.λπ. γίνονται ούτως ή άλλως πάντοτε μέσω Τραπέζης.
  • Δήλωση από πολίτες προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/ ). Σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως ή άλλως παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
  • Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακήςκατάστασης κ.λπ.) θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στο τηλέφωνο του Δημαρχείου (22683-50216). Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο και να το παραλάβει.
  • Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο ή το ΚΕΠ, οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά:

                Δημαρχείο                                           22683-50211

                Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιών       22623-50500

                Κέντρο Κοινότητας                           22680-23753

                ΚΕΠ Αλιάρτου                                     22680-23918

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση τουπολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με προσέλευσηστο Δημαρχείο Αλιάρτου.

ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Σημειώνουμε ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το Κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν προσέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τουςοικείους τους και αν οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Γι’ αυτό και σας παρακαλώ προσωπικά να τηρείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία σαςαπότην ασθένεια, ώστε να περάσει η πανδημία χωρίς να νοσήσετε. Ιδιαίτερα σας παρακαλώ να:

  • Αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι, τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό μεάλλους ανθρώπους, είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο.
  • Να τηρείτε πιστά τις οδηγίες υγιεινής και προφύλαξης.
  • Διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας με το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα καταστήματα μέσω του διαδικτύου και του τηλεφώνου, χωρίς να μεταβαίνετε οι ίδιοι σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Δήμος μας ,είναι σε πλήρη συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για ό,τι προκύπτει και εν γένει να λαμβάνει κάθε απαραίτητομέτρο, προκειμένου να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάπλωση του κορωνοϊού στηνπεριοχή μας.

Στην προσπάθεια αυτή, η ατομική προσοχή, η αυτοπροστασία, η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση του κάθε ενός από εμάς, θα έχει καταλυτική σημασία.

Μετά το τέλος αυτής της κρίσης θέλουμε να είμαστε όλοι εδώ και να είμαστε καλά.

 Ο Δήμαρχος

 Γεώργιος Π. Ντασιώτης