Πολιτιστικές Υποδομές

Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

συνεδρ αλιαρ
Στο κέντρο της Δ.Ε. Αλιάρτου και συγκεκριμένα στα πέτρινα κτίρια υπάρχει οργανωμένο συνεδριακό κέντρο όπου κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αρκετές ημερίδες, διαλέξεις, σεμινάρια διαφόρων θεματικών ενοτήτων αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες. Το συνεδριακό κέντρο είναι χωρητικότητας 150 ατόμων, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (μικρόφωνα, ενισχυτή, ηχεία) καθώς και βοηθητικούς χώρους, καμαρίνια, αποθήκη φύλαξης υλικού, WC).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 22683 -50.211

Δ: Λεωφόρος Αθηνών – Αλίαρτος

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

 

Πολιτιστικό Κέντρο Μαυρομματίου

συνεδ μαυρομ

Ύστερα από προσπάθειες αρκετών ετών ανακαινίσθηκε το παλαιό κτίριο στη πλατεία Μαυρομματίου σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στόχος του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη αίθουσα έναν πολυχώρο πολιτισμού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Μαυρομματίου και ολόκληρης της περιοχής. Θα φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, εκδηλώσεις του δήμου και των τοπικών συλλόγων. Πρόκειται για κλιματιζόμενη αίθουσα με υπερυψωμένη σκηνή ένα κόσμημα για το Μαυρομμάτι και για τον δήμο μας. Είναι χωρητικότητας 200 ατόμων, διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό (μικρόφωνα, ενισχυτή, ηχεία) καθώς και βοηθητικούς χώρους, καμαρίνια, αποθήκη φύλαξης υλικού, WC).Την υπέροχη αυτή αίθουσα εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 22623 -50.507

Δ/νση: Θεσπιές (Δημοτικό Κατάστημα)

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Ενημέρωση για δράσεις κάντε κλικ εδώ

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου

βιβλιοθ λεονΗ δανειστική βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο, με έδρα το Λεοντάρι, ως γνωστό, απευθύνεται σ’ όλους τους Βοιωτούς. Άλλωστε ο αριθμός των βιβλίων, (15.000 ) και ιδιαίτερα το περιεχόμενο τους, την κάνουν μια από τις πιο σύγχρονες βιβλιοθήκες. Έχει τα πιο σύγχρονα βιβλία για όλες τις επιστήμες. Διαθέτει βιβλία για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα μόρφωσης. Επίσης διαθέτει πλήρες αναγνωστήριο με τριάντα θέσεις και τέσσερις Η/Υ που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ιδρυτής της βιβλιοθήκης ο Δρ. Νικολάου Κόλλια, δύο λόγια του ιδρυτή «Η δημιουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιθυμία , που απορρέει από την μύχια πεποίθηση μου ότι το βιβλίο είναι αναντικατάστατο , αλλά ανταποκρίνεται και σε ανάγκες και επιθυμίες των νέων ανθρώπων της περιοχής μας για μόρφωση και πολύπλευρη καλλιέργεια. Φρονώ ότι η μελέτη με σκοπό την πολύπλευρη μόρφωση υπακούει στην αυστηρή αγωγή της ανάγνωσης, στη άμεση επαφή με το βιβλίο τη τριβή με το περιεχόμενο του και τις πολλές απλές ή και δύσκολες έννοιες που καλλιεργούν τη φαντασία , την κρίση τον κριτικό συλλογισμό και την επιθυμία για την έρευνα . Με την έννοια αυτή οι μαθητές των σχολείων της περιοχής πρέπει να αξιοποιήσουν τη βιβλιοθήκη βοηθούμενοι από τους δασκάλους».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 22620-65.463

Δ/νση: Θεσπιές (Δημοτικό Κατάστημα)

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης εδώ

 

Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβών και Λεβαδείας διαθέτει ένα σημαντικό θησαυρό με αξία τόσο πολιτιστική (θρησκευτική και ιστορική) όσο και τουριστική. Στην περιφέρεια της Μητρόπολης υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία κάποια μάλιστα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελληνικής επικράτειας. Αρκετά από αυτά έχουν αναστηλωθεί και αναδειχθεί, κάποια άλλα παραμένουν στην αρχική τους μορφή, χωρίς να έχουν γίνει παρεμβάσεις αναστήλωσης και επισκευής.

Επίσης το ιστορικό αρχείο της Μητρόπολης περιλαμβάνει μεγάλο όγκο από κείμενα σε διάφορες μορφές (βιβλία, σιγίλια, επιστολές και άλλα), φορητές εικόνες, κειμήλια και άλλα αξιόλογα ιστορικά τεκμήρια.

Ο Δήμος Αλιάρτου που βρίσκεται στην μέση των δύο μεγάλων πόλεων του Νόμου, Λιβαδειάς και Θήβας, παραχώρησε μέρος κτηρίου το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα και χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη της Αγγλικής εταιρίας εκμετάλλευσης της αποξηραμένης λίμνης της Κωπαΐδας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 22610 – 28.330

Δ/νση: Λεωφόρος Αθηνών – Αλίαρτος (Κεντρική πλατεία)

Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του εκθεσιακού χωρου κάνοντας κλικ εδώ