Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                               Αλίαρτος 02/05/2017

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                                       

Γραφείο Ενημέρωσης

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεώργιου Ντασιώτη, συνεδρίασε στις 2 Μαΐου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συνοπτικός απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2016-17 και ο σχεδιασμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου.

Τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου έκανε ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χειμερινής περιόδου εξαιτίας των χιονοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την ετοιμότητα που επέδειξαν και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία. Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και μίλησε για το πολύτιμο έργο των εθελοντών της πολιτικής προστασίας που αποτελούν σημαντικό κομμάτι στον κρίκο της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις οποίες εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση συντήρησης πυροσβεστικών υδροστομίων του Δήμου, στη συντήρηση δασικών δρόμων, στην αποψίλωση πρανών και οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα, καθώς και στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν: ο Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας – κος Κακοσαίος Μάριος, ο Επιπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς – κος Πούλος Κωνσταντίνος, ο Υποπυραγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θήβας – κος Στασινός Φώτιος, ο Υποδιοικητής Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας – κος Μπακούμης Ηλίας, η Υποδιοικήτρια Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ο Δασάρχης Θηβών – κος Αμοιρίδης Κωνσταντόνος,  ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – κος Αθανασιάδης Γεώργιος, ο προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς – κος Τσούτσας Ιωάννης, ο προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – κος Σιδέρης Γεώργιος, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ – κος Τζικόπουλος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου (Πολεμικής Αεροπορίας) – Επισμηναγός Βούλγαρης Αντώνιος, οι αντιδήμαρχοι κος Παπαθανασίου Αθανάσιος (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας), κος Αραπίτσας Γεώργιος, ο κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταμούλης Αναστάσιος και ο αρχηγός αντιπολίτευσης – κος Σαγάνας Φίλιππος. Επίσης παρευρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μαυρομματίου – κα Δρίτσα Ανθούλα, Νεοχωρίου – κος Στάθης Απόστολος, Λεονταρίου – κος Ζαφείρης Δημήτριος και ο αντιπρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπιέων – κος Παπαδομαρκάκης Χαράλαμπος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ