Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ενόψει της χειμερινής περιόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                               Aλίαρτος 20-12-2016                       

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ                            

Γραφείο Ενημέρωσης

 

 

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ XΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

dsc_0655Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, συνήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε δημόσια συνδιάσκεψη – συνεδρίαση, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου κ. Ντασιώτη Γεώργιου, με κύρια θέματα τον απολογισμό της θερινής περιόδου 2016 και τον προγραμματισμό δράσεων για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προς αντιμετώπιση κάθε απρόβλεπτου και επικίνδυνου φυσικού φαινομένου αλλά και για την προετοιμασία των Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων καθώς και κινδύνων από χιονοπτώσεις ή παγετούς ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την χειμερινή περίοδο και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας».

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση καθώς παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι κκ Μανίκας Χρυσόστομος και Αραπίτσας Γεώργιος, ο κος Κακοσαίος Μάριος (Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Τσίμπρης Ιωάννης (Υποδιοικητής του Α.Τ. Λιβαδειάς), ο οποίος εκπροσώπησε και τα Α.Τ. Αλιάρτου και Βαγίων, ο κος Κοντογιάννης Δημήτριος (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς), ο κος Οικονόμου Γεώργιος (Διοικητής Πυροσβαστικής Υπηρεσίας Θήβας), ο κος  Ζουρνής Ιωάννης (Προϊστάμενος Δασαρχείου Λιβαδειάς), ο Σμ. κ. Βούλγαρης Αντώνιος (Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου), ο κος Αθανασιάδης Γεώργιος (ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – Δ/ντης Περ. Θήβας), ο κος Λιώρης Παναγιώτης (ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – Εργοδηγός), ο κος Τσουλής Μιλτιάδης (Αντιπρόεδρος ΕΕΕΔ) καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, εισηγούμενος τα θέματα της συνεδρίασης, παρουσίασε λεπτομερώς την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του Δήμου και το Σχέδιο Δράσης – Μνημόνιο ενεργειών του Δήμου, για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, που έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Εν συνεχεία ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, επισήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τον δήμο Αλιάρτου – Θεσπιεών, στην άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φορέων και για αυτό το λόγο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα δίκτυο επικοινωνίας του Δήμου με όλους τους προαναφερόμενους, με συνεχείς κοινοποιήσεις και στοιχεία άμεσης επικοινωνίας, έτσι ώστε ο χρόνος επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατό και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις εθελοντικές δυνάμεις του Δήμου.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων και παροχής εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς και Θήβας ενημέρωσαν για τις προγραμματισμένες ενέργειες  της Υπηρεσίας τους ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι εκπρόσωποι των επιμέρους Υπηρεσιών (Αστυνομία, Δασαρχείο, ΔΕΔΔΗΕ, Εθελοντές κλπ), dsc_0656οι οποίοι ενημέρωσαν το Σ.Τ.Ο. για τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους των Υπηρεσιών τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου

Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας ενημέρωσε τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ότι η Π.Ε. Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει έτοιμη ενόψει της επικείμενης χειμερινής περιόδου.

Τέλος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ανέφεραν ότι παραμένουν στην διάθεση του πολίτη 24 ώρες το 24ωρο.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων όλων των παρευρισκόμενων για την πληρέστερη και ασφαλέστερη προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Σχετικά αρχεία: