3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                       Αλίαρτος, 05-09-2018

Γραφείο Ενημέρωσης

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

3 Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε τρεις (3) Δράσεις Στήριξης των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος .

Συγκεκριμένα:

Η 1η δράση με τίτλο “αρχή…ΖΩ”, μέσα της οποίας δίνεται εφάπαξ “κουπόνι αγορών” (Voucher) αξίας 60€/ μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτητικές συνθήκες της οικογενειακής μέριμνας και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η 2η δράση με τίτλο “Μαθαίνω ξένες γλώσσες”, παρέχει εφάπαξ “Κουπόνι αγορών” (Voucher) αξίας 180€/ μαθητή για την κάλυψη διδάκτρων σε φροντιστήρια εκμάθησης της Αγγλικής Γλώσσας. Απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενισχύοντας τους γονείς που δεν καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα ετήσια δίδακτρα φοίτησης των παιδιών τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση της πρόσβασης των μαθητών για την απόκτηση γνώσεων που τους είναι απαραίτητες.

Η 3η δράση με τίτλο “…μετά το σχολείο”, αναφέρεται στην εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω “Κουπονιού αγορών” (Voucher) αξίας 200€/ μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή συνολικά της ετήσιας συνδρομής στην συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης. Η δράση θα καλύψει το σύνολο των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μαθητές Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με ευθύνη της Δομής “Γέφυρα” και το συνολικό κόστος τους καλύπτεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά και στην ταχυδρομική διεύθυνση (Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά, Τηλ.: 22613-50106).

Επιπλέον πληροφορίες για τις δράσεις θα δίνονται και από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (Κεντρική Πλατεία Αλιάρτου – Κτίριο Ριζόμυλος, Τηλ.:22680-23753)

Για να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων