Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                                    Αλίαρτος, 27-05-2016

Γραφείο Ενημέρωσης

 

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτη Γεώργιου, η πρώτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο του 2016 με κύρια θέματα τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2015-2016 και την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών των αρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων σχετικά με τη λήψη μέτρων για την Πυρασφάλεια και την Πυροπροστασία κατά την Αντιπυρική Περίοδο 2016.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασιώτης Γεώργιος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, αναφέροντας  μεταξύ άλλων στην εισήγησή του: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων  είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες και περιστάσεις και συνεργάζεται αρμονικά με τις αρχές και τους φορείς που αναλαμβάνουν τον συντονισμό ή τη δράση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οφείλουμε να εντοπίσουμε τα σημεία βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουμε, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω της έλλειψης μέσων να είμαστε σε απόλυτο συντονισμό. Μπροστά μας έχουμε την αντιπυρική περίοδο του 2016 και την πρόκληση προστασίας του φυσικού πλούτου του Δήμου μας και η συνδρομή όλων των φορέων που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας είναι καθοριστικής σημασίας“.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και οργανωμένη συνεδρίαση που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς για πρώτη φορά, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι σχετίζονται με το κομμάτι της πολιτικής προστασίας και των έκτακτων αναγκών του τόπου μας.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κος Μαλέσης Κωνσταντίνος, οι αντιδήμαρχοι κκ Μανίκας Χρυσόστομος και Αραπίτσας Γεώργιος, ο κος Σαγάνας Φίλιππος (Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης), ο κος Κακοσαίος Μάριος (Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Μεταξάς Αλέξανδρος (Πολιτική Προστασία Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Δημητρίου Δημήτριος (Πολιτική Προστασία Π.Ε. Βοιωτίας), ο κος Τσίμπρης Ιωάννης (Υποδιοικητής του Α.Τ. Λιβαδειάς), ο κος Τσεργούλας Αθανάσιος (Διοικητής Α.Σ. Αλιάρτου), ο κος Δημόπουλος Παναγιώτης (Διοικητής Α.Τ. Βαγίων), ο κος Πούλος Κωνσταντίνος (Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς), ο κος Ζαμπέτογλου Χρυσοβαλάντης (Υποδιοικητής Πυροσβαστικής Υπηρεσίας Θήβας), ο κος  Αμοιρίδης Κωνσταντίνος (Δασαρχείο Θήβας – Δασάρχης), ο Σμ. κ. Βούλγαρης Αντώνιος (Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αλιάρτου), ο κος Ταλαντζής  Κων/νος (Διοικητικής ΚΕΠΒ – ΘΗΒΑΣ), ο κος Σιδέρης Γεώργιος (ΔΕΔΔΗΕ Θήβας – Προϊστάμενος Τομέα Δικτύου), ο κος Τσιαμπόκαλος Θωμάς (ΕΚΑΒ Βοιωτίας), ο κ. Χαμπίπης Κωνσταντίνος (Υπ. Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας Κ.Υ. Αλιάρτου) καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και αφού ακούστηκαν οι απόψεις, οι προτάσεις και οι ανάγκες του κάθε φορέα, εξετάστηκαν θέματα, όπως η παραχώρηση οχημάτων (υδροφόρων, πυροσβεστικών και μικρότερων οχημάτων άμεσης επέμβασης), η παροχή εξοπλισμού και άλλων εξαρτημάτων από την πλευρά του Δήμου (μεταλλικές τάπες κλπ).

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην άμεση ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φορέων για αυτό το λόγο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα δίκτυο επικοινωνίας του Δήμου με όλους τους προαναφερόμενους, με συνεχείς κοινοποιήσεις και στοιχεία άμεσης επικοινωνίας, έτσι ώστε ο χρόνος επέμβασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ελαχιστοποιείται κατά το δυνατό.

Τέλος, οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι που είναι καταγεγραμμένοι στο Δήμο, θα λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση για απομάκρυνσή τους από τα σημεία εργασίας τους τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, θα διεξαχθεί εκ νέου, έτσι ώστε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των Δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών μας. Σημειώνουμε ότι, πέρα από το οργανωτικό κομμάτι των Υπηρεσιών και των Εθελοντικών Ομάδων, η σπουδαιότερη συμβολή είναι αυτή των Δημοτών μας, οι οποίοι σέβονται τους κανόνες πυροπροστασίας και διαφυλάσσουν την φυσική ομορφιά της περιοχής, ειδοποιώντας τους υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  

Σχετικά αρχεία: