Επίσκεψη Δημοσιογράφων στην Αλίαρτο. Σε δυναμική φάση η προβολή του Δήμου μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                             Αλίαρτος 27-11-2017

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                     

Γραφείο Ενημέρωσης

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Επίσκεψη Δημοσιογράφων στην Αλίαρτο. Σε δυναμική φάση η προβολή του Δήμου μας

      Πραγματοποιήθηκε στην Αλίαρτο, το Σάββατο 25-11-2017,επίσκεψη 15 δημοσιογράφων από διάφορες περιοχές της χώρας. Τους Δημοσιογράφους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γ, με συνεργάτες του και τους ξενάγησε στο «Ψηφιακό Μουσείο Χριστιανικής Βοιωτίας» και στους Κήπους.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της δυναμικής παρέμβασης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης στο νομό που υλοποιεί το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Κρίνοντας αναγκαία την αξιοποίηση των πόρων της περιοχής για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και θεωρώντας ότι η Βοιωτία διαθέτει ένα εξαιρετικό πολιτιστικό κεφάλαιο, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό για την τουριστική ανάπτυξη του νομού και το οποίο, όμως, παραμένει αναξιοποίητο, ανέλαβε το Επιμελητήριο μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προβολή του κεφαλαίου αυτού.

Οι πρωτοβουλίες αυτές υλοποιούνται με το συνολικό τίτλο «Βοιωτία – Διαδρομές στην Ιστορία» και συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Επιμελητηρίου και το Τοπικό Πρόγραμμα Leader της Ελικώνας- Παρνασσός ΑΑΕ ΟΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό έχουν παραχθεί μια σειρά έντυπα γύρω από τον Αγροτικό Πολιτισμό, τα Αρχαιολογικά και τα Βυζαντινά Μνημεία της Βοιωτία.

Υποδεχόμενος τους επισκέπτες ο κος Δήμαρχος τόνισε την σημαντική θέση της Βοιωτίας στον πολιτιστικό χάρτη, αλλά και τη θέση του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων σε αυτόν. Επεσήμανε την ανάγκη της προβολής, η οποία εκτός από ιστορικό μας χρέος, αποτελεί και μέσο για την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, αλλά και  όχημα για την αλλαγή της νοοτροπίας όλων μας.

Της επίσκεψης στο Δήμο μας προηγήθηκε εκδήλωση, την Παρασκευή 24-11-2017,στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά με θέμα ««Ο Πολιτισμός – Κεφάλαιο στην Τουριστική Ταυτότητα της Βοιωτίας», όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στο τρίπτυχο « Βοιωτία των μύθων, της ιστορίας και του φυσικού – παραγωγικού περιβάλλοντος». Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κάλεσε  τους δημοσιογράφους να γνωρίσουν και αυτές τις πτυχές του νομού μας που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορικής μας ταυτότητας, αλλά και παγκόσμιων ιδεών και ανέλυσε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την Πολιτιστική-Τουριστική προβολή του Δήμου, σε συνέχεια της πρόσφατης πρωτοβουλίας που έλαβε. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κατέχει σημαντική θέση, με τον Ελικώνα των Μουσών, την αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων, τους καταρράκτες της Πέτρας, την Κωπαϊδα και το αγροτοβιομηχανικό συγκρότημα αποξήρανσή της, αλλά και τη σημερινή του παρουσία με τις σύγχρονες αθλητικές του εγκαταστάσεις .

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν, τόσο από το Ψηφιακό Χριστιανικό Μουσείο, όσο και από τον περίπατο στους Κήπους, ενώ είναι βέβαιο ότι πολλοί αναγνώστες  στις περιοχές του θα διαβάσουν κολακευτικά πράγματα για το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Από το Γραφείο Τύπου

του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων