Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων από τους πρώτους Δήμους με θεσπισμένο Σ,Α,π

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                             Αλίαρτος, 10-01-2023

Γραφείο Ενημέρωσης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων από τους πρώτους Δήμους με θεσπισμένο Σ,Α,π

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων φορέων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π), και γίνεται έτσι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που έχει θεσπισμένο σχέδιο στην τελική ευθεία προς την κρατική χρηματοδότηση.

Το Σ.Α.Π. Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, το οποίο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου μας με την εταιρεία LEVER  χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ με τον Δήμο να εντάσσεται ως προσωρινός δικαιούχος στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ  ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)».

Δείτε το Σ.Α.Π.  εδώ, με το οποίο προσδιορίζονται τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και οι προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο  προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Ντασώτης Γεώργιος έκανε  την εξής δήλωση:

«Μία από τις βασικές προτεραιότητες  του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων είναι η βελτίωση της ασφάλειας και ποιότητας ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουμε στον σχεδιασμό ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών, με κύριο γνώμονα τις ανάγκες των πεζών και των συμπολιτών μας με ειδικές ανάγκες. Περνάμε στη φάση της διεκδίκησης πόρων για την εφαρμογή του στο πλαίσιο της συνολικής βελτίωσης των αστικών μας υποδομών».

Λίγα λόγια για το ΣΑΠ….

Ολοκλήρωση εκπόνησης ΣΑΠ Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων