Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες τα σχολικά κτίρια

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                          Αλίαρτος: 09-08-2023 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Γραφείο Ενημέρωσης

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες τα σχολικά κτίρια

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι και 13 σχολικές μονάδες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφικός σταθμός, όπως προέκυψε ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπό τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ντασιώτη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών στελεχών.

Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες συντηρήσεις, όπου αυτό ήταν αναγκαίο, επίσης η υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας πραγματοποίησαν αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.

Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και απεντομώσεις από ειδικά συνεργεία, ενώ στις θέσεις τους τοποθετήθηκαν εγκαίρως οι Σχολικές καθαρίστριες. Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν κατανείμει, στα σχολεία τα απαραίτητα ποσά για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Τέλος ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η αντικατάσταση των λαμπτήρων όλων των Σχολικών μονάδων, καθώς ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων, με χρηματοδότηση από δικούς του πόρους, τοποθετεί λάμπες οικονομίας led, προσβλέποντας σε μεγάλη μείωση κόστους του ρεύματος, αλλά και σε περιβαλλοντικό όφελος. Συνολικά αντικαθίσταται το σύνολο των λαμπτήρων που αριθμεί σε 5.500.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Γεώργιος Ντασιώτης, δήλωσε σχετικά: «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και  εργαζόμενους. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία του Δήμου θα είναι καθαρά, περιποιημένα και ασφαλή. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί. Ευχή και επιθυμία μας είναι να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα Σχολεία μας και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Με το νου μας στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, της Θεσσαλίας, αλλά και στην Εκπαιδευτική κοινότητά της, που δε μπορεί να λειτουργήσει, εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους».

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων