Έως 30 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου για Νέους έως 29 ετών σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                                                                                                                      Αλίαρτος, 13-07-2015

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έως 30 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου για Νέους έως 29 ετών

σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας»

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ» 8.000 θέσεων εργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Πρόκειται για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης voucher) απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίησης προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους του προγράμματος, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι υπόλοιποι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντιστοιχούν 18 θέσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ και 102 δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με την ενδεικτική κατανομή της πρόσκλησης.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

 

Σχετικά αρχεία

Πρόσκληση προγράμματος

Αίτηση Συμμετοχής

Χρήσιμες πληροφορίες του προγράμματος (αφορά και τις επιχειρήσεις)