Αποκαλυπτήρια προτομής του δωρητή Χαρίλαου Γκορίτσα, στο Γυμνάσιο Θεσπιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                                   Αλίαρτος, 15-11-2019

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Γραφείο Ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Αποκαλυπτήρια προτομής του δωρητή Χαρίλαου Γκορίτσα, στο Γυμνάσιο Θεσπιών

Σε μια σεμνή τελετή στο προαύλιο του Γυμνασίου Θεσπιών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα 15-11-2019, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μεγάλου δωρητή Χαριλάου Γκορίτσα, η οποία είχε κλαπεί πριν ένα χρόνο. Στην τελετή εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κα Μπόγρη Ζαχαρούλα και Μαλέσης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της κοινότητας κος Δρίτσας Σωτήρης, ο Πρόεδρος της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κος Σιαμανδούρας Γεώργιος, πολίτες, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του κου Παναγιώτη Γκορίτσα, απογόνου του δωρητή.
Η τελετή ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη του δωρητή και αποκάλυψη της προτομής και συνεχίστηκε με σύντομη ομιλία της φιλολόγου κας Κατρισιώση Παναγιώτας που αναφέρθηκε στη ζωή του Χαρίλαου Γκορίτσα.
Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς για όλη την περιοχή, στις δεκάδες γενιές που φοίτησαν, αλλά κυρίως στο μήνυμα που δίνει στην κοινωνία η πράξη αυτή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πράξη αυτή από έναν Θεσπιέα και αφορά την ευρύτερη περιοχή, στο πνεύμα του αλτρουισμού με τον οποίον ιστορικά είναι συνδεδεμένοι οι Θεσπιείς.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κος Παναγιώτης Γκορίτσας εκφράζοντας τη συγκίνησή του για την τελετή αυτή.

Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων