Δωρεάν άθληση για Α.με.Α. διαθέτει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                              Αλίαρτος, 21 Νοεμβρίου 2016

 Γραφείο Δημάρχου

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δωρεάν άθληση για Α.με.Α. διαθέτει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, μοναδικός δήμος στο Νομό Βοιωτίας, ξεκινάει την υλοποίηση ενός πρωτοποριακού αθλητικού προγράμματος για Α.με.Α. εντελώς δωρεάν, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του «Προγράμματος Άθληση για Όλους», περιόδου 2016-2017.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην κινητοποίηση των Α.με.Α. που επιθυμούν και μπορούν να αθληθούν με σκοπό τη δημιουργική τους απασχόληση και την έξοδο από την απομόνωση. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες αυτών και περιλαμβάνει ήπιες ασκήσεις που θα υλοποιούνται από Πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής με σχετική εμπειρία.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή για καλύτερη εποπτεία, έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τις κοινές ανάγκες των ατόμων και είναι ανοιχτά σε οποιοδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση – Σύνδρομο Down) επιθυμεί να συμμετέχει. Κατόπιν αξιολογήσεως από εξειδικευμένη προπονήτρια, και εφόσον τα άτομα αυτά είναι κινητικά κατάλληλα, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες πάνω στον αθλητισμό.

Η κατάθεση των αιτήσεων γίνεται ή στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 09:30 – 12:00 από 22/11/2016 έως 02/12/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 22683-50.235 (κα Μαρίνα Λέτη)

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ