Εκλέχθηκε σήμερα το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                           Αλίαρτος, 05.03.2017

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 

Γραφείο Ενημέρωσης 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλέχθηκε σήμερα το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5-3-2017  και ώρα 11.00 πμ η προβλεπόμενη εκ του Νόμου συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Σώματος, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αρχικά στο Συμβούλιο κατεγράφη η απαρτία δεδομένου ότι παραβρισκόταν 25 μέλη του σε σύνολο 27 ( 20 από τη συμπολίτευση, 4 από την αντιπολίτευση και 1 ανεξάρτητος, ενώ  απουσίαζαν 2 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) και ακολούθως διενεργήθηκε  η ψηφοφορία για το προεδρείο του.
Και τα τρία μέλη του Προεδρείου προέρχονται από την συμπολιτευόμενη παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, καθόσον   η παράταξη της Αντιπολίτευσης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν πρότεινε Σύμβουλό της για την θέση του Αντιπροέδρου που της ανήκει.
Έτσι πρόεδρος εξελέγη ο κος Γιαννακόπουλος Γεώργιος λαμβάνοντας όλες  τις ψήφους της παράταξής του (με 20 ψήφους σε σύνολο 25),Αντιπρόεδρος ο κος Πελώνης Κων/νος ομοίως  ( με 20 ψήφους σε σύνολο 25) και Γραμματέας παρέμεινε η κα Πικάση Ασημίνα λαμβάνοντας όλες τις ψήφους του Σώματος (25/25).
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας  Ζωής ,καθώς και των αναπληρωτών τους, με τον Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο να καλεί τους συμβούλους της παράταξής του να υπερψηφίσουν και τους συμβούλους που προέρχονται από την αντιπολίτευση γιατί ,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι Σύμβουλοι αυτοί με τη συμμετοχή τους στα συγκεκριμένα όργανα, λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις και απαιτείται να έχουν ισχυρή νομιμοποίηση από το εκλεκτορικό σώμα». Με την άποψη του Δημάρχου συμφώνησε και ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης κος Σαγάνας Φίλιππος.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Σύμβουλοι: Από την συμπολίτευση, Αραπίτσας Γεώργιος, Παπαθανασίου Αθανάσιος, Γλύκος Ιωάννης και Πελώνης Κων/νος ενώ  από την αντιπολίτευση  Σαγάνας Φίλιππος και Παναγιώτου Βασίλειος. (Αναπληρωματικά μέλη από τη  Συμπολίτευση ,Τσιώλη Σταυρούλα, Λάμπρου Παναγιώτης  Μπόγρη Ζαχαρούλα, Κολέσσιας Κών/νος και από την  Αντιπολίτευση, Μπούτσικος Γεώργιος).
Στην  Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι Σύμβουλοι: Από την Συμπολίτευση, Κοκοράκης Λουκάς, Μαλέσης Κων/νος, Μανίκας Χρυσόστομος και Ξυδώνας Δημήτριος ενώ από την Αντιπολίτευση Γεροπέτρος Φίλιππος και Μπούτσικος Γεώργιος. (Αναπληρωματικά μέλη από τη  Συμπολίτευση, Ζαχαρόπουλος Δημήτριος, Ιωάννου Ιωάννης, Πανούσης Ευάγγελος και Πετρούλιας Χαρίτων και από την Αντιπολίτευση Σαγάνας Φίλιππος) .
Η θητεία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου  και των δύο Επιτροπών λήγει στις 31-8—2019.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης
Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων