Ο  Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοποs  Αθηνών και πάσηs  Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  στο Ελεύθερο  Λαϊκό  Πανεπιστήμιο Αλιάρτου

ΕΛΕΥΘΕΡΟ  ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοποs  Αθηνών και πάσηs  Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  στο Ελεύθερο  Λαϊκό  Πανεπιστήμιο Αλιάρτου

 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΜε την παρουσία του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου  Αθηνών και Πάσηs  Ελλάδοs  κ. Ιερωνύμου, του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου  κ. Γεωργίου , σε ένα κατάμεστο  Συνεδριακό  Κέντρο  Αλιάρτου, ο  Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  κ. Συμεών, μίλησε με θέμα:  ” Η Εκκλησία μέσα στην οικονομική κρίση’.’
O δήμαρχος  Αλιάρτου –  Θεσπιέων κ. Γεώργιος  Ντασιώτης, ο πρόεδρος  της  Η εικόνα ίσως περιέχει: 19 άτομα, εσωτερικός χώροςΒοιωτικών  Μελετών, κ.  Νικόλαος  Κόλλιας  και ο πρόεδροs  του συλλόγου  ”Το  Κοινόν των Βοιωτών” κ.Οδυσσέας  Καρβούνης  μίλησαν για την παρουσία του Προκαθημένου τηs Εκκλησίας  της  Ελλάδος, του Ποιμενάρχη μας της  Βοιωτικής Εκκλησίας και του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου  Θεσπιών κ. Συμεών, στην εκδήλωση του Ελευθέρου Λαϊκού  Πανεπιστημίου Αλιάρτου.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένιΠαρουσίες  οι οποίες  περιποιούν μεγάλη τιμή και κύρος σε έναν θεσμό ο οποίος  είναι στον έβδομο  χρόνο λειτουργίας  του.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο βουλευτής  Βοιωτίας κ. Νικόλαος  Θηβαίος ο πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου  Στερεάs  Ελλάδος κ. Γεώργιος  Ψυχογιός και ο καθηγητής  Ιατρικής κ. Βασίλειος  Γολεμάτης.
O  Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  Θεσπιών κ. Συμεών σε μία εμπνευσμένη ομιλία αναφέρθηκε  στο σπουδαίο  φιλανθρωπικό έργο της  Εκκλησίας, μεσούσης  της  οικονομικής  κρίσης, στον πάσχοντα συνανθρωπό μας.
H  Εκκλησία. Η  Ορθόδοξη Παράδοση.
Μία Παράδοση η οποία δεν αναφέρεται μόνον στο παρελθόν, αλλά σε ότι διαρκεί, σε αυτό το οποίο είναι “εμείs”.
Ο  Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος  Θεσπιών κ. Συμεών συνεπήρε με  τον λόγο του το κοινό της εκδήλωσης και ήταν απόλυτα πειστικός  όταν αναφέρθηκε στο έργο της Εκκλησίαs μέσα στην οικονομική κρίση.
Μία εξαιρετική διάλεξη η οποία πληρούσε τους όρους  που θέτει ο Αριστοτέλης στο ” Περί Ρητορικής ”, για την δημιουργία της  πειθούς:
Πρώτον, το ήθος  του ομιλητή. Δεύτερον  την ψυχική διέγερση. Και τρίτον την λογική ανάλυση.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι