ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                  Αλίαρτος  21-06-2023

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΛΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Παραλήφθηκε  από το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, το σύνολο των μελετών για την οριστική διευθέτηση του ποταμού Λόφη που διασχίζει την Αλίαρτο, καθώς και για την αποστράγγιση του Συνοικισμού Ευρυτάνων που αποτελεί το κατώτερο σημείο απορροής του.

Οι μελέτες είναι συνολικά επτά (7),κόστους 252.000,00 Ευρώ και αποτελούν το εργαλείο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των απαιτούμενων έργων, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 10.000.000,00 Ευρώ περίπου.

Ειδικότερα οι μελέτες που παραλήφθηκαν είναι οι εξής: 

  1. Τοπογραφική Μελέτη
  2. Υδρολογική Μελέτη Ποταμού “Λόφη”
  3. Υδραυλική Μελέτη Διευθέτησης Ποταμού “Λόφη”
  4. Μελέτη Τμηματικής Οριοθέτησης Ποταμού “Λόφη”
  5. Οριστική Γεωτεχνική Μελέτη Έργων Αποκατάστασης
  6. Στατική Μελέτη Έργων Διευθέτησης Ποταμού “Λόφη”
  7. Υδραυλική Μελέτη Αποστράγγισης Οικισμού Ευρυτάνων.

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κος Ντασιώτης Γεώργιος με αφορμή την παραλαβή των μελετών δήλωσε τα εξής: « Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής απαιτούνται έργα με τα οποία θα αντιμετωπιστούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ήδη βλέπουμε να συμβαίνουν. Κατά το καιρικό φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ» τον Απρίλιο του 2020,είδαμε τον ποταμό Λόφη να ξεπερνά τα όρια ασφαλείας της Αλιάρτου και τον συνοικισμό Ευρυτάνων, το κατώτερο σημείο απορροής του, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την άνοδο και υπερχείλιση του υδροφόρου ορίζοντα. Απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Υποδομών το οποίο αξιολόγησε θετικά την πρότασή μας και χρηματοδότησε την εκπόνηση των μελετών που σήμερα παραλάβαμε. Πρόκειται  για σημαντικές  μελέτες τόσο για την προστασία των πολιτών και της πόλης της Αλιάρτου, όσο και για την αισθητική αναβάθμισή της με την ανάδειξη και αρχιτεκτονική ανάπλαση του ποταμού που θα ακολουθήσει, σε δεύτερη φάση. Αποκτούμε το σημαντικότερο εργαλείο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων που θα ακολουθήσουν ».

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων