Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                  Αλίαρτος, 24-10-2020

Γραφείο Ενημέρωσης

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Υπό την προεδρία του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου και με όλα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διάδοσης του Κορωνοϊού, συνεδρίασε ,την Παρασκευή 23-10-2020,στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου το Τοπικό Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Μπόγρη Ζαχαρούλα, Μαλέσης Κωνσταντίνος, Κοκοράκης Λουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαλέσης Φώτιος, ο Διευθυντής του Δασαρχείου Λιβαδειάς Κουτσοβασίλης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής του Δασαρχείου Θήβας Κατσιάνης Σάββας, ο Διοικητής Μονάδας Καυσίμων Αεροπορίας Τσεκούρας Γεώργιος, ο Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς Πούλος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής Π.Υ. Θηβών Καραγιόπουλος Δημήτριος, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Βοιωτίας Ζαμάνης Ιωάννης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ν. Βοιωτίας Κακκοσαίος Μάριος.

Η συνεδρίαση αφορούσε τον απολογισμό της Θερινής περιόδου και το προγραμματισμό της Χειμερινής σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των υπηρεσιών, γεγονός που πολλαπλασιάζει τη δύναμή τους  και για το λόγο αυτόν υπάρχει άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των περιστατικών. Η θερινή περίοδος έκλεισε με λίγα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, χωρίς πολύ σοβαρές καταστροφές.

Σε ότι αφορά τη χειμερινή περίοδο ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του μηχανισμού του Δήμου και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν (καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικών τάφρων και φρεατίων), ή γίνονται (προμήθεια αλατιού, συντήρηση μηχανημάτων ,κτλ).

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των υπηρεσιών, αναφέρθηκαν στην άψογη συνεργασία με το Δήμο μας και στην αλληλοσυμπλήρωση των δράσεων, καθώς επίσης επιβεβαίωσαν την απόλυτη ετοιμότητα των υπηρεσιών τους για τη χειμερινή περίοδο.

Καταλήγοντας, κοινή διαπίστωση όλων είναι πως σημαντικό ρόλο, εκτός από την αντιμετώπιση των φαινομένων, έχει η πρόληψη, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για τις δικές τους ενέργειες, τόσο πριν το φαινόμενο, όσο και κατά τη διάρκειά του και φυσικά μετά. Ως προς αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί με κάθε τρόπο ενημερωτικό υλικό.

Γραφείο Ενημέρωσης 

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων