ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                                       Αλίαρτος, 04-02-2023

Γραφείο Ενημέρωσης

Ψήφισμα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων κατά τη συνεδρίαση του, την 3/2/2023, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, κ. Ντασιώτη Γεώργιου, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της περιοχής μας και της Χώρας, που υπερασπίζονται  το αυτονόητο δικαίωμά τους να υπάρχουν.

Οι αυξήσεις της τιμής του ρεύματος, του πετρελαίου και όλων των γεωργικών εφοδίων καθιστούν αδύνατη την παραγωγή και την επιβίωσή τους ενώ αντίστοιχα οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των γεωργικών προϊόντων, δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στα νοικοκυριά.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους γιατί ως Δήμος, κατεξοχήν αγροτικός, γνωρίζουμε τις σκληρές και αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη συνεχή αγωνία τους,  προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγωγή και την επιβίωσή τους. Επίσης γνωρίζουμε πως η επιβίωση, αλλά και η προκοπή ολόκληρης της περιοχής μας, εξαρτάται από την εξασφάλιση και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Οι αγρότες μας, αλλά και όλος ο κύκλος εργασίας της γεωργίας, είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και με αυξημένες πιθανότητες να δουν τον κόπο τους να καταστρέφεται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προσδοκώντας -και αυτό με καθυστέρηση- τις ελάχιστες αποζημιώσεις.

Στην ίδια κατηγορία, ευάλωτων και αβέβαιων επαγγελμάτων,  εντάσσονται οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για τους οποίους, επίσης, διεκδικούμε στήριξη και εξασφάλιση συνθηκών οικονομικής επιβίωσης.