Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων για το Οικ. έτος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Γραφείο Ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων για το Οικ. έτος 2023

Στην ψήφιση του Δημοτικού Προϋπολογισμού εσόδων-δαπανών για το οικ.έτος 2023, προέβη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, την Παρασκευή 16/12/22,  κατά την ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε.

Ο Προϋπολογισμός είναι ύψους περίπου 24.000.000,00 ευρώ, ενώ συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα 17,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος κος Γεώργιος Π.Ντασιώτης, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού δήλωσε: «Φέραμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό, εσόδων – δαπανών, του 2023 και η πλειοψηφία τον ενέκρινε. Όπως ανέφερα και στην τοποθέτησή μου, ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να κινηθεί. Αυτό το εργαλείο μεταβάλλεται προς το καλύτερο ή το χειρότερο, ανάλογα με τους πόρους που έχει να διαχειριστεί, αλλά και το όραμα της Δημοτικής Αρχής.

Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός, συντάχθηκε στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης, που πλήττει, με τις αυξημένες δαπάνες, σφοδρά όλους και φυσικά και το Δήμο μας, ενώ τα έσοδά του εξανεμίζονται από τα αυξημένα κόστη.

Ωστόσο  καταφέραμε να διατηρήσουμε τα Δημοτικά τέλη στο ίδιο επίπεδο με το 2019 και μάλιστα να μειώσουμε και λίγο το πάγιο τέλος της ύδρευσης.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτού του προϋπολογισμού, θα τοποθετούσα, αφενός, το τεχνικό πρόγραμμα των 17,5 εκατομμυρίων ευρώ, που συμπεριλαμβάνει τα συνεχιζόμενα έργα, τα οποία ολοκληρώνονται, αλλά και νέα έργα που θα λύσουν πολλά προβλήματα και θα βελτιώσουν τη ζωή των Δημοτών μας και, αφετέρου, την επένδυση των ίδιων πόρων στην καθημερινότητα του δημότη, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, με έμφαση στην καθαριότητα και την αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου. Φυσικά θα θέλαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, αλλά  όλοι γνωρίζουμε πως οι δυσκολίες που έχουμε στα νοικοκυριά μας, είναι παρόμοιες σε πολλαπλάσιο βαθμό και στο Δήμο μας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!»

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων