Ευρωπαϊκές Δράσεις

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Σύμφωνο των Δημάρχων”

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων», τη μεγάλη αυτοδιοικητική οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει θέσει σημαντικούς περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς για τις περιοχές των μελών του, αλλά και το σύνολο της Ευρώπης.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων έχει συγκεκριμένους όρους και κανόνες για την συμμετοχή των μελών του, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πρέπει να πληρούν ορισμένες, αυστηρές πολλές φορές, προϋποθέσεις.

Ένας από τους βασικότερους κανόνες είναι η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) για τα επόμενα χρόνια, στο οποίο περιγράφονται οι δράσεις και τα έργα ενεργειακής βιωσιμότητας που θα πραγματοποιήσει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος, προκειμένου να πετύχουν τους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς που προβλέπονται στο Σύμφωνο των Δημάρχων. Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων κάνοντας κλικ εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ και στην επίσημη ιστοσελίδα του Συμφώνου των Δημάρχων

 


Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα”Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” 2015

logo_ban1

 

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων υποστηρίζει και συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 2015 διοργανώνοντας διάφορες δράσεις με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και την αναβάθμιση μέσω αυτής, της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, “Mobility Week”», είναι μια ετήσια εκστρατεία για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, που διοργανώνεται με την υποστήριξη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο στόχος της εκστρατείας, η οποία διαρκεί κάθε χρόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Για το 2015, έχει επιλεγεί ως μότο το «επιλέγω. αλλάζω. συνδυάζω» (choose.change.combine) εστιάζοντας στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.
Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας», με μια σειρά εκδηλώσεων .

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ανακοίνωση Συμμετοχής του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Δελτίο Τύπου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων “Ποδηλατώ για την πόλη μου – Ποδηλατικός Γύρος”

Δελτίο Τύπου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Φωτογραφικό υλικό (1ης ημέρας) / (2ης ημέρας) / (3ης ημέρας)

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ και από τον Εθνικό Συντονιστή της Ελλάδας ΥΠΕΚΑ κάνοντας κλικ εδώ