Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες τα σχολικά κτίρια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ                                            Αλίαρτος, 12-9-2020

Γραφείο Ενημέρωσης

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες τα σχολικά κτίρια του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, όπως προέκυψε ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Ντασιώτη, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών στελεχών.

Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο, επίσης η υπηρεσία πρασίνου πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, εγκαίρως, τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και αντισηπτικών υγρών ενώ βρίσκονται εν αναμονή για την προμήθεια με μάσκες από την πολιτεία.

Στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σιαμανδούρα Γεωργίου και κ. Ζιώγα Βασιλείου με τους Διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και  εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του  Ε.Ο.Δ.Υ. και της επιστημονικής κοινότητας. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία του Δήμου θα είναι καθαρά, περιποιημένα, ασφαλή και πλήρως εφοδιασμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Αυτή τη δύσκολη χρονιά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί».

Γραφείο Ενημέρωσης

Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων